Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Pileće lazanje bez pećnice

mesne lazanje

Darko nam je poslao još jedan super recept, za vrlo ukusan obrok kako on kaže "od ostataka". No, ne morate ga raditi od ostataka već pripremite od svježih namirnica i uživajte u ovoj divoti. 

  • Pileća prsa (barem 3 filea)
  • Paprika u svim bojama
  • Poriluk
  • Crne masline
  • Kiselo vrhnje
  • Senf
  • Maslac
  • Vlasac

Na grill tavi i malo maslaca ispecite filetirana pileća prsa na naglo. Što sočnija ostanu to bolje. Nakon piletine na istoj tavi isto učinite i s nasjeckanim povrćem. Nemojte niti njega previše termički obraditi jer bolje je da se osjeti što je što od povrća u ustima.

Na kraju još jednom na istoj toj tavi (zar nisu super recepti gdje je jedna tava dovoljna za sve) pripremite umak od vrhnja i senfa. Ovaj umak inače ne kuham, ali bilo mi je žao ne iskoristiti ostale sokove od mesa i povrća pa sam ga ipak išao kuhati.

Na veliku žlicu vrhnja obično dodam malu žlicu senfa. To je neki okvirni omjer koji meni paše.

Kada je sve gotovo stavite sva tri pileća filea jedan na drugi te im odrežite rubove kako bi dobili iste pravokutne oblike. Zatim postavite jedan file na dno tanjura i po njemu posipajte pečeno povrće. Na to postavite drugi komad filea i ponovite postupak. Tako sve do zadnjeg komada piletine. Preko svega prelijte umak od senfa i vrhnja i posipajte malo vlasca.

Taj tanjur poslužite dragoj osobi, ako ne jedete sami, a sebi poslužite one ostatke na hrpicu. Pa ako joj neće pasati kombinacija mesa i slatkastog povrća uz jak okus maslina i kiselost senfa i vrhnja (što je mene oduševilo kod ovog jela) barem će vidjeti da vam je stalo jer je dobila lijepo prezentirani ručak.

Dobar tek.

Izvor: Darkova web kuharica 

*Fotografija je pod copyrightom autora i nije je moguće preuzimati.

Objavljeno 04.04.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija