Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Pileća prsa u umaku od maslina

piletina masline

Pitanje koje si postavim svaki put nakon što iznova kušam ovo jelo jest - zašto ja to radim tako rijetko?! Okusi se u ovom jelu prekrasno sljubljuju, a karakterističan okus i gorčina maslina daju piletini sočnost i punoću okusa.

Osim toga, kad ovom jelu dodate mediteranske začine (ružmarin, majčina dušica, bosiljak, peršin, mažuran), dajete mu pravu mediteransku notu. Ove začine je zapravo dobro uvijek imati pri ruci, većini jela ih možete dodati, a aroma koju će im podariti je zaista prekrasna!

Sastojci za ovaj ručak:

  • 4 pileća prsa
  • sol, papar, kajenska papričica
  • 2 žličice mediteranskih začina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 manja glavica luka
  • 200 g maslina, miješanih zelenih i crnih, otkoštenih
  • 1 limun, iscijeđen
  • 2 žlice tekućine u kojima su bile masline
  • ribana korica jednog limuna
  • malo vode

Prsa začinite sa svih strana sa soli, paprom i kajenskom papričicom. Dodajte mediteranske začine i dobro namažite piletinu njima. Na tavu stavite maslinovo ulje i kad se dobro zagrije stavite piletinu i pecite sa svake strane oko 5 minuta, uz često miješanje, na srednjoj temperaturi.

Dok se meso peče, na sitno narežite masline. Kad je piletina lagano zapečena, izvadite je iz tave i ostavite na tanjur. Na isto maslinovo ulje dodajte na sitno nasjeckan luk i uz miješanje prodinstajte da se zacakli, na umjerenoj temperaturi, da luk ne izgori.

Potom dodajte masline i dinstajte par minuta uz stalno miješanje. Dodajte vodu i tekućinu iz maslina, pa i limunov sok i koricu limuna. Povećajte temperaturu da dio tekućine ispari pa ponovo smanjite ploču. Potom u smjesu dodajte piletinu i poklopite pa ostavite da se dinsta oko 5 minuta. Piletinu servirajte na tanjur, a umak od maslina žlicom prelijte preko nje.

Objavljeno 04.10.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija