Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Pečena zobena kaša s bademima i brusnicama

zobena kasa

Ponekad kad imam vremena volim napraviti neki "kolač" za doručak. Ova nedjelja je imala samo jedan predznak: "carb-loading" pa je i svaki obrok bio osmišljen u tom smjeru: bogat kvalitetnim ugljikohidratima!

Da budem preciznija, pripreme za nedjeljno punjenje krnule su već u subotu navečer kad sam zobene pahuljice stavila da se namaču za "kolač" za doručak. 

Evo sastojaka koje sam potrpala u ovu pečenu zobenu kašu. 

  • 100 g zobenih pahuljica
  • 1/3 čajne žličice praška za pecivo
  • 1 čajna žličica cimeta
  • 1 šaka badema, sitno nasjeckanih
  • 100 g sušenih brusnica
  • 150 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 1/3 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • sladilo, po želji

U subotu navečer sam u većoj posudi pomiješala zobene, sladilo (steviju), prašak za pecivo, cimet, bademe i sušene brusnice. Potom sam u sredini napravila udubljenje pa unutra stavila mlijeko, jaje i ekstrakt vanilije te sve dobro promiješala i stavila u hladnjak preko noći. 

Pećnicu sam zagrijala na 200 stupnjeva, a okruglu vatrostalno zdjelu sam lagano namazala s malo kokosovog ulja. Smjesu koja je prenoćila u hladnjaku sam promiješala i izlila u posudu pa premazala kistićem preostalo pola žlice kokosovog ulja. 

Peče se dok se sva tekućina je ispari, oko 15 minuta, odnosno dok smjesa ne počne dobivati zlatno-smeđu boju. 

Jedite dok je toplo!

Objavljeno 30.11.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija