Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Pastrva (ili losos) pod jogurtom s pistacijama

pastrva jogurt

Ovo zvuci komplicirano, ali je zapravo gotovo u 15 minuta. Točnije, priprema traje koliko i pečenje ribe, a ovu ribu jednostavno - ne smijete prepeći, ona u sredini mora ostati živa, mekana, sočna. 

Dakle, s obzirom da je sve jako brzo gotovo, ovo je savršena večera kad ne želite u kuhinji stajati 2 sata i pripremati večeru, a tako je i meni bilo nekidan kad mi je u goste došla prijateljica Antonija. Bilo je kasno navečer, odradile smo super trening nogu i nakon toga toga smo odlučile malo se družiti uz neku klopu. 

Ovako sam pripremila za nas 2: 

  • 300 g pastrve
  • 150 ml jogurta
  • šaka pistacija
  • papar
  • peršin 

Pistacije sam narezala na sitno. Jogurt sam istresla u zdjelicu pa mu dodala pistacije, papar i sol i ostavila da stoji i da se arome sljube. Zagrijala sam tavu i pastrvu ispekla sa svake strane oko minutu i pol. Ako stavite na dovoljno toplu ploču, riba će brzo dobiti koriscu, a unutra će ostati sočna. 

Kad je riba bila gotova, izvadila sam je na tanjur pa preko prelila jogurt umakom. Naoko neobična kombinacija, ali jogurt daj svježinu ribi i malu dozu kiselosti, a pistacije svojim okusom, daju neku dobru odmjerenost i punoću. 

p.s. Nakon što je pročitala tekst, Antonija mi je rekla da je ubuduće mogu u tekstovima navoditi i po nadimku. Ok, Tonka, hoću ;)

Objavljeno 12.07.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija