Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Paprike punjene kvinojom i mljevenim mesom

punjene paprike

Punjene paprike mnogima su simbol hladnijeg vremena i mamine kuhinje. No, ako taj tradicionalni obrok napravite s malo "modernijim" namirnicama, može postati skroz fora ljetni ili proljetni ručak. 

Evo jedne ideje kako napuniti paprike i dobiti dobar i zdrav ručak koji možete ponijeti i na posao: 

  • 3 paprike
  • 200 g mljevene puretine
  • 100 g kvinoje
  • 1/2 glavice luka
  • 100 g nekog topivog sira
  • začini: sol, papar, peršin
  • 1 žlica maslinovog ulja

Na tavi zagrijete maslinovo ulje pa ubacite na sitno sjeckan luk, da se dinsta. Kad luk malo omekša, dodate mljeveno meso pa nakon par minuta i kvinoju, podlijete s vodom i ostavite da se krčka. Kad je kvinoja napola kuhana dodate začine, promiješate i otklopite da se krčka dok sva tekućina ne ispari. 

Paprije napunite smjesom, po vrhu stavite fete sira i stavite u dublji protvan da se zapeče u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva. 

Pecite 15-ak minuta. 

Objavljeno 23.05.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija