Punjene paprike mnogima su simbol hladnijeg vremena i mamine kuhinje. No, ako taj tradicionalni obrok napravite s malo "modernijim" namirnicama, može postati skroz fora ljetni ili proljetni ručak.
Evo jedne ideje kako napuniti paprike i dobiti dobar i zdrav ručak koji možete ponijeti i na posao:
- 3 paprike
- 200 g mljevene puretine
- 100 g kvinoje
- 1/2 glavice luka
- 100 g nekog topivog sira
- začini: sol, papar, peršin
- 1 žlica maslinovog ulja
Na tavi zagrijete maslinovo ulje pa ubacite na sitno sjeckan luk, da se dinsta. Kad luk malo omekša, dodate mljeveno meso pa nakon par minuta i kvinoju, podlijete s vodom i ostavite da se krčka. Kad je kvinoja napola kuhana dodate začine, promiješate i otklopite da se krčka dok sva tekućina ne ispari.
Paprije napunite smjesom, po vrhu stavite fete sira i stavite u dublji protvan da se zapeče u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva.
Pecite 15-ak minuta.
Objavljeno 23.05.2018.