Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Paleo tortilje s tunom

paleo tortilja

Martina Presečan je sigurno neka superheroina! Moram vam reći da već neko vrijeme sumnjam da se o tome radi, ali danas se to i potvrdilo: žena kuha sve odreda superobroke pa nema nekog drugog objašnjenja za to! Upravo mi je poslala recept za ove tortilje, a i fotku nekog božanstvenog doručka uz poruku "pošaljem kad završim trening!"

Dakle, s najpozitivnijim mogućim značenjem - nije normalna! ;) 

Evo recepta za ove tortilje od kojih sam ja (ne od njih, nego od slike) gladna kao vuk!

Sastojci:

  • 1,5 dc vode
  • 3 velike žlice tapioke (može i aru prah, ali ja sam radila s tapiokom)
  • 200 g tune (koristila sam Ledovu zamrznutu)
  • matovilac (može bilo koja druga salata - zelena salata, rikula, radič, kupus...)
  • dvije cikle
  • šaka sezama
  • sol, papar, začinsko bilje po želji

U manjoj zdjelici pomiješati vodu i tapioku te uz neprestano miješanje kuhati na laganoj vatri dok se potpuno ne zgusne. Dobit ćete jako gustu i ljepljivu smjesu koju će biti teško oprati sa zdjelice aliiiii, isplati se! ;)

Potom stavite sa strane da se malo ohladi i povremeno promiješajte. Dodajte sol, papar i začinsko bilje po želji (jednom sam stavila čistu kurkumu i bilo je super ako volite taj okus. Uglavnom, može se eksperimentirati jer je neutralnog okusa).

Sada na teflon tavu stavite malo masnoće (kokosovo, maslinovo ulje ili svinjska mast)  i dok se zagrije stavljate smjesu od tapioke u tavu. Ova količina će biti dovoljna za 3 tortilje pa tako i rasporedite.

Ukoliko želite veću količinu samo povećate količinu tapioke, ali i vode! Kada stavite smjesu u tavu (koja mora biti jako vruća i na srednjoj vatri) bit će i dalje ljepljiva, gusta i pomalo tekuća no nakon 3-5 min će se rasporediti po tavi i stvrdnuti. Kada se stvrdne s jedne strane, okrenete na drugu i pečete još cca 3-5 minuta. Možda treba malo više strpljenja za ovakve tortilje, aliiii po drugi put ponavljam - isplati se!

Filati je možete čim god želite: ja sam je filala odreskom od tune koji sam ispekla na naglo na maslinovom ulju, posolila i stavila sezam, pečenom ciklom iz rerne i matovilcem. Ciklu samo narežete na ploškice, kao krumpir posolite, nauljite maslinovim uljem, stavite u tepsiju na papir za pečenje i pečete 20-ak minuta na 200 stupnjeva!

Ova tortilja je svakako za one koje izbjegavaju žitarice, gluten i koji se hrane po paleo principima. Fina je, zasitna i zdrava!

Je li sad i vi vjerujete da je Martina superheroina?!

tortilja tuna

Objavljeno 05.04.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija