Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Paleo mesna štruca

mesna štruca

Kolega s posla naučio me raditi mesne štruce. Točnije, on mi je dao ideju, kako da napravim visokoproteinski obrok koji se uklapa u moj nutritivni plan, a pritom je ukusno i neće mi brzo dosaditi. U traganju za idejom kako napraviti meni najfiniju mesnu štrucu, naletjela sam na jedan recept prema načelima paleo kuhinje koji mi se svidio i koji dijelim ovdje s vama. 

  • 150 g bademovog brašna
  • 500 g mljevene govedine
  • 80 ml kokosovog mlijeka (kreme)
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckane na što sitnije
  • 2 mrkve, nasjeckane na što sitnije
  • 1/2 glavice luka, nasjeckane na što sitnije
  • 1 tikvica, nasjeckana na što sitnije
  • 1 jaje
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • talijanski začini: ružmarin, kadulja, timijan, bosiljak, lovor, mažuran
  • sol, papar, po želji

Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva. U posudici promiješajte bademovo brašno i kokosovo mlijeko da se sljubi i razbiju sve grudice. Na tavi zagrijte malo maslinovog ulja pa ubacite luk, mrkvu i tikvice pa malo dinstajte, uz stalno miješanje. Pred kraj dodajte češnjak, tako da se on samo malo zacakli, ali ne izgori. 

Smjesu istresite u veću posudu pa dodajte mješavinu brašna i mlijeka i sve dobro promiješajte. Dodajte sve ostale sastojke i dobro promiješajte (možete i rukama) dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Oblikujte štrucu i stavite je u kalup ili na protvan da se peče. Pecite oko 45 minuta. 

Servirajte uz povrće, po želji. 

Objavljeno 12.10.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija