Kolega s posla naučio me raditi mesne štruce. Točnije, on mi je dao ideju, kako da napravim visokoproteinski obrok koji se uklapa u moj nutritivni plan, a pritom je ukusno i neće mi brzo dosaditi. U traganju za idejom kako napraviti meni najfiniju mesnu štrucu, naletjela sam na jedan recept prema načelima paleo kuhinje koji mi se svidio i koji dijelim ovdje s vama.
- 150 g bademovog brašna
- 500 g mljevene govedine
- 80 ml kokosovog mlijeka (kreme)
- 2 češnja češnjaka, nasjeckane na što sitnije
- 2 mrkve, nasjeckane na što sitnije
- 1/2 glavice luka, nasjeckane na što sitnije
- 1 tikvica, nasjeckana na što sitnije
- 1 jaje
- 1 žlica maslinovog ulja
- talijanski začini: ružmarin, kadulja, timijan, bosiljak, lovor, mažuran
- sol, papar, po želji
Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva. U posudici promiješajte bademovo brašno i kokosovo mlijeko da se sljubi i razbiju sve grudice. Na tavi zagrijte malo maslinovog ulja pa ubacite luk, mrkvu i tikvice pa malo dinstajte, uz stalno miješanje. Pred kraj dodajte češnjak, tako da se on samo malo zacakli, ali ne izgori.
Smjesu istresite u veću posudu pa dodajte mješavinu brašna i mlijeka i sve dobro promiješajte. Dodajte sve ostale sastojke i dobro promiješajte (možete i rukama) dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Oblikujte štrucu i stavite je u kalup ili na protvan da se peče. Pecite oko 45 minuta.
Servirajte uz povrće, po želji.
Objavljeno 12.10.2016.