Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Paleo čokoladni kolač (paleo, gluten free, vegan)

cokoladni kolac

Recept za ovaj kolač dobila sam na e-mail i odmah ga odlučila podijeliti s vama, a s obzirom da je priprema vrlo jednostavna, vjerojatno ću ga napraviti prvi slobodan vikend.

Ovaj kolač je označen kao paleo, gluten free i vegan, pa ga zaista može jesti širok dijapazon ljudi s različitim prehrambenim navikama ili zdravstvenim potrebama. 

U videu pogledajte pripremu kolača: 

Sastojci: 

Za biskvit:

  • 300 g bademovog brašna
  • 2 žlice mljevenih lanenih sjemenki 
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 60 g javorovog sirupa ili meda
  • 80 ml kokosovog ulja
  • prstohvat soli

Za nadjev:

  • 640 ml kokosovog mlijeka (iz limenke)
  • 60 g javorovog sirupa ili meda
  • 40 g kakaa u prahu
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/4 žličice soli

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a mljevene lanene sjemenke zamutitie u 2 žlice tople vode i ostavite da stoji. 

U većoj posudi pomiješajte bademovo brašno, sodu i sol pa promiješajte. Potom dodajte mješavinu lanenih sjemenki i vode, javorov sirup i kokosovo ulje pa sve dobro izmiješajte. 

Okrugli protvan lagano nauljite kokosovim uljem pa istresite smjesu i raširite po protvanu tako da pokrijete i bočnu stjenku. Vilicom probocite smjesu na vie mjesta kako bi se lakše ispekla pa stavite u pećnicu i pecite 5-10 minuta, odnosno dok rub ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi. 

U posudu istresite kokosovo mlijeko (kremu) i dobro ga zamutite da se razbiju eventualne grudice. Dodajte sve ostale sastojke za nadjev i miješajte dok nemate kremastu, ujednačenu smjesu.

Smjesu istresite u biskvit koji se dobro ohladio. Poravnajte po vrhu pa stavite u hladnjak da se stvrdne. 

Režite i jedite ohlađeno. 

Izvor: Healy Eats Real

 

Objavljeno 26.07.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija