Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Palačinke od zobenih pahuljica i jabuka

palacinke

Proteinske palačinke su hit zadnjih godina, ali i zdrave palačinke, bez bijeloga brašna i običnog šećera, uvijek su dobrodošle za dobar početak dana ili obrok koji će vas opskrbiti energijom za aktivnosti koje su pred vama.

Zobene pahuljice izvrstan su zamjena za bijelo brašno, radi se o kompleksnim ugljikohidratima koji će vas dulje vrijeme držati sitima i koji se neće poigrati vašim šećerom u krvi dignuti ga u oblake, pa baciti na pod) pa vas ovaj obrok neće "zabetonirati" što inače naprave brzi šećeri, već ćete biti onako lijepo siti, duži period.

Dakle, uživajte u jednoj super ideji za palačinke s jabukama!

palacinke

Palačinke od zobenih pahuljica i jabuka

Sastojci:

  • 1 žličica kokosovog ulja
  • 1 jabuka, oguljena i narezana na kockice
  • 1 žlica stevije
  • 1/2 žličice cimeta
  • malo soli
  • malo muškatnog oraščića
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 160 g zobenih pahuljica, sitniji tip
  • 1 banana, što zrelija to bolje
  • 400 ml vode

U većoj tavi zagrijte kokosovo ulje pa na srednjoj toplini dinstajte jabuke. Dodajte malo stevije, malo cimeta, malo soli i muškatnog oraščića i sve promiješajte tak oda se začini sljube s jabukama. Povremeno miješajte i dinstajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Za to vrijeme jabuke će se dosta omekšati.

Za to vrijeme, sve ostale sastojke stavite u blender i izmiksajte. Ostavite smjesu da se malo "odmori" pa dodajte 3/4 jabuka. Po potrebi dodajte još vode, tako da smjesa bude dovoljno gusta, za pečenje.

Ispecite na tavi malo deblje, "američke" palačinke. Kad se na smjesi počnu pojavljivati mjehurići, okrenite je na drugu stranu i ostavite da se zapeče do kraja. Kad su palačinke gotove, pospite ih po vrhu s preostalim jabukama.

Objavljeno 03.11.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija