Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Pa ti klikaj: Upala tetive kažiprsta!

Ovo moram podijeliti s vama:

Probudim se jutros i idem si napraviti toplu limunadu. Kako sam ljevakinja, desnom rukom sam uhvatila limun, a lijevom nož, kad - nešto je čudno u desnoj šaci. Stisnem limun i osjetim da me boli desni kažiprst. Pogledam ga, gornja polovica je crvena, topla i bolna! Koji je ovo vrag!?

Vrtim film, kako sam provela vikend: prije nekoliko dana sam dobila jedan veći prijevod za napraviti i doslovno sam cijeli vikend bila pred laptopom! I rezultat je moj bolni prst? 

DA!

Naravno, gospodin google je odmah izbacio objašnjenje i rješenje! Problem ima i sexy ime: tendonitis! :)

I evo što sam naučila: 

Dogodila se zapravo upala tetiva uslijed ponavljajućih pokreta. Tetiva spaja mišiće s kostima, a s upalom se pojavljuje bol na mjestu gdje tetiva ulazi u mišić. Terapija je naoko vrlo jednostavna: treba samo prestati s ponavljajućim pokretima, mirovati i bolno mjesto mazati kremicama protiv bolova. Kažem "naoko" jer i ovo tipkam i narednih XY sati ću također provesti tipkajući...

U našim svakodnevnim akitvnostima dolazi do trenja koje izaziva mikroskopska oštećenja. No, organizam ih brzo uspijeva sanirati. Ali ako neku aktivnost ponavljate kroz duži period, tijelo ne stiže sanirati nastalu štetu pa ta oštećenja izazivaju upale i bolove. 

Trebalo bi, naravno, tijekom rada uzimati pauze, a u pauzama raditi adekvatne vježbe. Također, miš treba kupovati ne prema tehničkim karakteristikama ili boji (prepoznajem se u drugom opisu) već prema ergonomskim karakteristikama i načinu na koji vam sjeda u šaku. Znam za ubuduće. Idem se sad malo razgibati... kako se uopće razgibava kažiprst???

Objavljeno 18.05.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija