Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Osvježenje: Piletina s narančom

piletina

Piletini se često na teret stavlja da je „dosadna, suha i bezukusna“, što je posebno slučaj kad je pečete nabrzinu da što brže imate gotov obrok.

No, tome je uvijek moguće doskočiti tako što ćete joj kao prilog dodati neko pravo osvježenje pa i dalje na tanjuru imate kvalitetan izvor proteina, ali kad ga sljubite s nekom drugom namirnicom, ona preuzme okusom i sočnošću da potpuno zaboravite sve loše što mislite o komadu pečenog bijelog mesa.

Evo jedna ideja koja će se posebno svidjeti svima koji vole kombinaciju slano-slatko, a da pritom to slatko nije – preslatko.

  • 150 g pilećih prsa, narezanih na trakice
  • Cherry rajčice
  • 1 naranča
  • Svježi bosiljak
  • Reducirani aceto balsamico

Piletinu začinite po želji i prepecite u tavi na koju ste stavili malo kokosovog ulja. Ja koristim ulje u spreju koje je izvrsno za ne pretjerati s uljem ( ga možete kupiti).

Kad je piletina gotova, izvadite je iz tave i ostavite malo da stoji, da ispusti sokove.

Za to vrijeme, narežite cherry rajčice i ogulite naranču, pa zasebno ogulite krišku po krišku. Znam da će vam to biti malo gnjavaža, ali želite kriške koje možete narezati i uživati u svakom zalogaja bez one dosadne bijele kožice.

Kad ste to sve narezali, pomiješajte sve s piletinom, dodajte malo svježeg bosiljka (on ima tako divan miris i dat će ovom jelu dodatnu aromu) te sve prelijte s malo reduciranog aceta.

U 10-ak minuta pred sobom imate divnu, osvježavajuću večeru s piletinom koja nikako neće zazivati onaj „dosadna“ pridjev.

Uživajte!

Objavljeno 29.01.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija