Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Osvježavajuće i super-zdravo: Proteinski maqui smoothie

maqui smoothie

U posljednjih nekoliko godina tržište dodataka prehrani je doslovno obasuto superhranama. Ta posebna kategorija namirnica ističe se od ostalih po iznimno visokom udjelu fitonutrijenata koji štite naše zdravlje, sudjeluju u borbi protiv slobodnih radikala, jačaju imunitet itd. 

Među superhrane se ubrajaju kakao, chia sjemenke, maca, goji bobice, spirulina, klorela, acai bobice, aronija i mnoge druge. Većinu sam imala priliku isprobati i jedno je sigurno - mnoge među njima imaju vrlo karakterističan miris i okus. Kad kažem "karakterističan" mislim na činjenicu da nema nikakve šanse da bih ih pila da nisu tako zdravi kako se priča ;)

No, da ne ispadne da su sve superhrane groznoga okusa moram reći da su - kakao i goji bobice super, a chia nema nekog okusa, a mogućnosti pripreme su beskonačne pa njih koristim s radošću. 

Ipak, nekidan sam probala jednu superhranu koja je definitivno od tog dana moj favorit po dobrom okusu! Zove se MAQUI. 

Štreberski sam odradila učenje o novoj superhrani u svom domu:

Maqui su bobice koje rastu na području južnog Čilea. Bogate su antocijaninima, biljnim pigmentima s visokom antioksidativnom aktivnošću. Maqui se posebno ističe antocijaninima koji djeluju antiupalno (a svaka bolest je inicijalno upalni proces) te štite od razvoja karcinoma crijeva. Osim toga, sprječavaju oksidaciju kolesterola, pa čuvaju od razvoja kardiovaskularnih bolesti. 

Ono što je posebno zanimljivo kod maquija jest da značajno povećava izlučivanje inzulina. Dakle, ako smoothie s maquijem popijete nakon obroka, značajno ćete smanjiti razinu šećera u krvi te spriječiti nakupljanje masnih stanica. 

Osim toga, maqui je bogat vitaminom C što mu daje kiselkast i osvježavajuć okus.

Stoga, napravila sam si proteinski maqui smoothie.

Sastojci: 

Sve sastojke sam ubacila u blender i miksala 15-ak sekundi. Rezultat je kremasti smoothie kojeg sam popila u 5 sekundi. Okus je jako jako fin, a sigurna sam da ta mala čileanska zrna sad dobro rade mojem tijelu ;)

Objavljeno 22.01.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija