Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Orada u borovnicama s mahunama i blitvom

orada borovnicama

Ovo što slijedi je prava gozba. Nema drugog naziva kojim bismo to mogli nazvati. Već iz samog naslova vam je to jasno: kvalitetna riba, kvalitetno voće, puno povrća. Ne može biti nego - fenomenalno!

Više nikoga ne čudi kada kažem da ovaj recept potpisuje naša Olja Brkljač. 

Evo sastojaka i postupka: 

Za ribu: 

  • 1 orada
  • 150 g borovnica
  • 1 limun
  • 2 češnja češnjaka
  • sol, papar, ružmarin
  • maslinovo ulje

Ako vam je nisu očistili na tržnici, oradu dobro očistite, temeljito očistite iznutrice i dobo je operite. Ostavite je da se osuši ili je obrišite papirnatim ubrusom. POtom ribu začinite mješavinom maslinovog ulja, polovice iscijeđenog limuna, 1 sitno nasjeckanog češnjaka, soli, peršinom i ružmarinom. Drugu polovicu limuna narežite na ploške i ugurajte u ribu. Isto to napravite i s drugm češnjakom. 

Ribu zatim opstavite da stoji oko 30 minuta pa je potom stavite u vrećicu za pečenje i pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta. 

Kada je riba gotova, očistite je i prelijte borovnicama, koje su prethodno otopljene na toploj ploči u lončiću. 

Za salatu od mahuna: 

  • domaće mahune
  • 1 glavica lka, manja
  • 2 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • ocat

Mahune skuhati u posoljenoj vodi. Kad su kuhane dobro ih procijediti pa im dodati na sitno sjeckani luk, usitnjeni češnjak, maslinovo ulje, ocat, ppar i sol, po potrebi. 

Servirati hladno. 

Za blitvu: 

  • 1 vezica blitve
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • maslinovo ulje

Blitvu očistiti od peteljki i dobro oprati. Peteljke narezati na kockice i staviti da se kuhaju u slanoj vodi. Pred kraj kuhanja dodati nasjeckane listove blitve i kratko prokuhati. Začiniti s češnjakom i maslinovim uljem. 

Sad vec s nestrpljenjem očekujemo sljedeće Oljine recepte. 

p.s. Jučer nam je Olja u gym donijela svoje vanilla i choco truffles. Znaci, brzina kojom smo mi to pojeli (usred treninga) je bila na razini potpunog ludila. Stvarno jako, jako dobro. Hvala Olja! 

Objavljeno 15.09.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija