Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Omlet sa šparogama, gljivama i mladim lukom

Hm, postoje neki tekstovi koje jednostavno nije lako napisati. "Opet ti i neka tvoja šišmišarska rečenica", komentirala bi Vana, autorica recepta koji slijedi, prvu rečenicu ovoga bloga.

Hm, Vana je poput tih tekstova - nije je lako opisati. Pokušat ću to učiniti najsažetije: neuhvatljivo-sveprisutna, hejterski-pozitivna, grubo-iskrena, ispravno-tvrdoglavo-drska... jasno vam je - tvrd orah! Jedna od onih koje biste istovremeno i nalupali i zagrlili. 

Ali jedno joj valja priznati, kad kuha, radi to svjetski. 

Javila mi se maloprije i među tisuću rečenica koje ona može izgovoriti u minuti, jedan segment mi je bio najzanimljiviji: "Radim doručak. Neka jaja. Jesu dovoljna 3 jaja? Radit ću sa šparogama i lukom i gljivama? Je li to dovoljno bilderski?...."

"Savršeno! Kad napraviš pošalji fotku", kratko, sažeto i ne-šišmišarski sam odgovorila!

I eto, fotka je stigla:

omlet

Sastojci: 

  • 3 jaja
  • par svježih šampinjona
  • šaka šparoga
  • 1 mladi luk
  • malo maslinovog ulja
  • sol, papar

Šparoge su prethodno blanširane pa ih se dodaje na samom kraju pripreme omleta. 

Na tavi se zagrije malo maslinovog ulja pa se doda na kolutove narezan mladi luk. Kad on omekša dodaje se gljive i brzo nakon toga izliju prethodno izmućena i začinjena jaja. Kad su jaja skoro gotova, uz stalno miješanje dodaju se šparoge i izvrstan doručak je spreman za fotkanje i tamanjenje. ;)

Hvala Vana! Mašem ti iz Zagreba svojom "ručerdom"! ;)

Objavljeno 02.05.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija