Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Omlet od bjelanjaka s brokulom

bjelanjci brokula

Ponekad jaja zamijenim bjelanjcima! Inovativno, zar ne? ;) 

Šalu na stranu, kada nutritivni zahtjevi u danu ne dozvoljavaju unos masti u obroku, tada se često odlučujem za bjelanjke. Redovno se radi o količini od 6 bjelanjaka, što u slučaju da kupujete tekuće bjelanjke (u tetrapaku) iznosi 240 ml bjelanjaka. 

Uz bjelanjke uvijek ide neko povrće, a ovaj put je kocka pala na dragu mi brokulu. Dodala sam malo začina i dobila ovo gore na slici što možda ne izgleda najljepše na svijetu, ali je obrok koji mi pomaže da dođem to tih jako željenih pločica na trbuhu ;) 

Evo kako: 

  • 6 bjelanjaka (240ml)
  • 80 g brokule
  • papar i origano 
  • kokosovo ulje u spreju

E da, prije nego krenem s pisanjem postupka, moram s vama podijeliti svoje oduševljenje kokosovim uljem u spreju! Jednostavno - divno. pošpricate malčice tavu, količina ulja je neznatna, a nemate straha da će se hrana zalijepiti. Usput, onima kojima bi možda smetalo - nema uopće mirisa po kokosu! 

Kokosovo ulje u spreju možete kupiti . 

Dakle, tavu pošpricate kokosovim uljem pa dodate brokulu koju ste narezali na što sitnije. Poklopite na par minuta. Kad se brokula malčice omekšala, prelijete je bjelanjcima u koje ste dodali sve začine koje želite. Ja sam se ovaj put odlučila za papar i origano, ali može i kurkuma, chilly ili što god drugo volite.

Ponovo poklopite i ostavite 2-3 minute na ploči pa potom skinite s ploče i ostavite još oko 2 minute poklopljeno da se ukuha i upari do kraja. I to je to, vrlo jednostavno i brzo gotovo. 

I ima masu proteina. 

Objavljeno 01.02.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija