Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Nedjeljni ručak: piletina s pire krumpirom i blitvom

piletina pire

Što je nedjeljni ručak bez piletine i krumpira?! No, taj ručak i dalje ne mora plivati u litri suncokretovog ulja, zar ne? Piletinu možete jednostavno izdinstati na malo maslinovog ulja, a uz pire krumpir dodajte neko zeleno povrće, poput blitve i imat ćete kompletan obrok koji vam neće pokvariti formu ni ugroziti vaš fitness režim. 

Sastojci:

  • 1 glavica luka
  • 1 srednje velika mrkva
  • 2 pileća fileta
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • začini: sol, papar, peršin, slatka začinska paprika
  • 300 g krumpira
  • 300 g blitve
  • 1 češanj češnjaka

Na tavi zagrijete maslinovo ulje pa stavite na sitno narezan luk da se zacakli. Ako je potrebno da luk ne izgori dodate malčice vode. Dodajte naribanu mrkvu pa pustite da se mrkva malo dinsta. Potom dodajte piletinu i još malo vode, dodajte sve začine, smanjite jačinu ploče i poklopite pa pustite da se krčka. Povremeno provjerite, promiješajte i okrenite meso. Ako voda ispari dodajte još.

Dok se meso dinsta, stavite krumpir da se kuha u slanoj vodi. Najbolje da ga narežete na što manje kockice, kako bi se brže skuhao. Pri kraju kuhanja krumpira, u odvojenoj posudici stavite blitvu da se kuha.

Kad je krumpir gotov, procijedite ga i stisnite u pire. Blitvu procijedite. U posudici u kojoj se kuhala zagrijte žličicu maslinovog ulja, dodajte na sitno narezan češnjak pa samo vratite blitvu i promiješajte i nakon minutu skinite s ploče. Meso narežite na sitnije komade. Servirajte toplo.

 

Objavljeno 26.01.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija