Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Napravite sami maslac od suncokretovih sjemenki!

Da, suncokretovih! Slucajno sam naletjela na recept. Prvo sam bila sumničava, baš kao i vi sad! 

Onda sam pomislila: Što je najgore što se može dogoditi? Da ne uspije i da sve završi u košu za smeće! Ni prvo, ni zadnje, zar ne? I eto, napravila sam ga i eno ga u hladnjaku. I fino je!!

Dakle, treba vam samo brdo očišćenih i neslanih suncokretovih sjemenki. I malo maslinovog ulja. I blender. I malo vremena. 

Dakle, kupila sam 600 g suncokretovih sjemenki. To vam je oko 30 kuna. Uzela sam protvan i na njega stavila papir za pečenje pa na njega stavila suncokretove i gurnula u pećnicu. Svaki par minuta sam izvadila i izmiješala dok nisu poprimile zlatnu boju. (Gledala sam ja bez prestanka u njih u strahu da mi ne izgore, kao što mi se jedanput dogodilo s lješnjacima ;)

Kad su bile gotove, izvadila sam ih i ostavila da se hlade pa pretresla u blender. Dodala sam 2 žlice maslinovog ulja i počela blendati. Taj dio traje neko vrijeme i potrebno je ponekad malo i promiješati. Ako na kraju ćete dobiti kremastu smjesu, vrlo sličnu poznatijoj braći, maslacima od kikirikija i badema.Količinu ulkja sami određujte, skužit ćete kad ga treba još dodati. 

Sve sam pretresla u staklenku, ostavila da se ohladi do kraja i stavila u hladnjak. I eto, zdravog namaza. 

Za štrebere: 

Sjemenke suncokreta su izvor vitamina E i nezasićene linolenske masne kiseline, nužne za pravilnu izgradnju membrana naših stanica.

Živi i zdravi vi meni bili i fino papali. 

Objavljeno 29.07.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija