Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Namaz od hokkaido buče

hokkaido namaz

Ako govorim o hrani, jesen me uvijek asocira na nekoliko namirnica, a među njima su na prvom mjestu kesteni i buče. U mojoj kuhinji na prvom mjestu je uvijek - hokkaido buča. Ostale dođu na red samo u slučaju da hokkaido buče nema u trgovini u kojoj sam je naumila kupiti. 

S bučom radim baš svašta. Pisala sam vam recepte za muffine, juhu, rižoto, a naša Maja je podijelila i recepte za puding s ovom ukusnom bučom. Naletjela sam na još jedan recept koji je - jednostavan, brzo gotov, nema komplicirane pripreme ni puno namirnica i naravno - rezultat je takav da ga želite raditi iznova i iznova ;) 

Ovaj put - namaz od hokkaido buče! 

Sastojci: 

  • 500 g hokkaido buče, narezane na kockice
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • malo (prstohvat) paprike, kima i korijandera
  • 2 žlice cijeđenog soka limuna
  • 120 g jogurta
  • sol, papar, po želji 

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U posudu stavite kockice hokkaido buče pa ih prelijte uljem, pa dobro protresite tako da se sve kockice "zamaste" sa svih strana. Potom ih istresite na papir za pečenje, a pored njih stavite i cijeli češnjak. Nakon 15-ak minuta je buča mekana pa je izvadite i ostavite da se malo ohladi. 

Potom ih istresite u blender, dodajte sve ostale sastojke i blendajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Po potrebi dodajte još jogurta, dok ne dobijete namaz željene gustoće. 

Namaz možete mazati na neke zdrave krekere, celer ili na ploške narezanu jabuku. Ovo potonje je meni najdraže. 

Objavljeno 04.11.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija