Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Najjednostavniji čokoladni avokado truffles na svijetu

Sretnem nekidan jednu poznanicu u gymu i prva rečenica koju mi je rekla je bila "Ej, ZorroRi, nisi odavno jela neki avokado, ha? Ima sigurno 2 dana?" ;) 

I stvarno, čini mi se da je taj avokado postao jedna od najučestalijih namirnica na mojem tanjuru: uz nezaobilazna jaja za doručak i mesinu u ostalim obrocima. 

Ovaj vikend sam avokado ugurala u čokoladne kuglice. Ispalo je čak i za mene bolje od očekivanoga, pa dijelim recept s vama: 

  • 1 avokado
  • 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • 200 g tamne čokolade, što više % kakaa, to bolje
  • 3 žlice čokoladnih kapljica
  • kokosove mrvice, za valjanje

Čokoladu sam istopila na laganoj vatri, do tekućeg stanja. Avokado sam ogulila, očistila od koštice i nasjeckala na što sitnije pa onda dodatno stisnula vilicom. Pomiješala sam avokado i čokoladu, pa dodala ekstrakt vanilije i sve dobro izmiksala štapnim mikserom dok nisam dobila jednoličnu smjesu bez komadića avokada. Potom sam u smjesu dodala čokoladne kapljice  isve dobro promiješala vilicom pa stavila smjesu na sat vremena u zamrzivač. 

Nakon sat vremena sam izvadila i radila kuglice koje sam valjala u kokos. Kad je sve bilo gotovo ponovo sam vratila u zamrzivač. Kad ih je trebalo jesti, izvadila sam iz leda i navalila ;) 

Ne brinite, ne može se smrznuti, a puno je bolje kad stoji u ledu nego u običnom hladnjaku. Usput, čokoladne kapljice su pravo malo iznenađenje kad na njih naletite. 

Objavljeno 06.10.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija