Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Najjednostavnije polpete od tune

tuna polpete

Tunu jedem redovno, više puta tjedno. Najčešće to bude na onaj najjednostavniji način. Otvorim konzervu tune u salamuri, procijedim tunu, ubacim je u zdjelicu, dodam neko povrće i maslinovo ulje, promiješam i jedem. I nije to uopće loš obrok. 

No, kad uhvati malo vremena, volim napraviti polpetice od tune. Fine su i jednostavno ih je pripremiti, a opet ovoj omega-3 masnim kiselinama bogatoj ribi daju dodatnu aromu i svježinu. 

Evo kako: 

  • 2 limenka tune u salamuri 
  • 1 jaje
  • 1 žlica zobenog brašna (obične zobene pahuljice sameljite u blenderu ili mlincu za kavu i dobit ćete zobeno brašno)
  • 1 žlica ribanog parmezana
  • sol, peršin, papar, po želji

Priprema ne može biti jednostavnija: Sve sastojke pomiješajte da se stvori jednolična smjesa pa ostavite da malo stoji, da zobene povuku svu vlažnost. Nakon 15-ak minuta među dlanovima napravite polpetice željene veličine. 

Zagrijte grill tavu i polpetice naslažite na tavu. Pecite sa svake strane oko 2 minute, odnosno dok polpetice ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. 

Uz ove polpetice možete jesti bilo koje povrće kao prilog. 

Objavljeno 07.11.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija