Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Najčitanija fitness tema u 2016: Ako sherate fotke svojih treninga, imate psihološke probleme!

"Dobar dan, moje ime je ZorroRi i ja postam svoje fotke iz gyma!"

ili, prema rezultatu studije napravljene na londonskom Sveučilištu Brunel, izjava bi trebala biti ovakva: 

"Dobar dan, moje ime je ZorroRi i ja imam psihološke probleme!"

Ne zvuči baš kao neka izjava za samopromociju. No, čini se da je to surova istina! 

Dodatno: Tekst o studiji provedenoj na navedenom britanskom sveučilištu je najčitanija fitness tema u 2016. godini!! Pročitajte u nastavku što su znanstvenici zaključili?

gym photo

Dakle, voljela bih da svi vi koji čitate ovaj tekst budete iskreni prema sebi (i meni) i odgovorite na pitanje: Jeste li se ikada fotkali prije/tijekom/nakon treninga i to postali na neku društvenu mrežu?

Ja jesam, puuuuno puta!

Jeste li svjesni da ste svojim statusom uz tu sliku: "Trening odrađen! No pain, no gain" (ili bilo što slično) mnogim svojim prijateljima išli na živce! Dodatno ste to pojačali ako ste uz tekst dodali i onaj biceps-emoji ;)

Dakle, znanstvenici sa Sveučilišta Brunel su proveli studiju o razlozima i motivima zašto neki od nas vole objavljivati fotke sa svojih treninga i rezultati su - ne baš za ponositi se njima ;)

"Osobe koje dokumentiraju i objavljuju fotografije svojih gym aktivnosti su narcisoidne", stoji u rezultatu studije u kojoj se dodaje da je glavni cilj ovih objava isticanje koliko vremena se provodi u radu na svojem fizičkom izgledu. 

"Narcisoidne osobe puno češće objavljuju statuse o svojim postignućima, što je motivirano njihovom potrebom za pažnjom i priznanjem od drugih prijatelja ili sljedbenika na društvenim mrežama.", stoji u zaključku studije u kojoj se dodaje da ovakve objave često dobivaju jako velik broj "lajkova". "No, broj lajkova može značiti da su prijatelji samo pristojni i daju podršku, a pritom zapravo ne vole ovakve egoistične objave", navodi dr. Tara Marshal, jedna od autorica navedene studije. 

Stoga, osim ako ste posebno kreativni na svojem treningu pa ste izmislili neku super verziju vježbe, pokušajte se suzdržati od prečestih objavljivanja postova sa svojeg treninga. Prijatelji će nam biti zahvalni. 

Objavljeno 23.12.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija