Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Muffini od zobenih pahuljica i jabuka

muffini jabuka

Kalupi za muffine su, uz blender i gril tavu, jedan od definitivno najkorištenijih predmeta u mojoj kuhinji. Muffini ovakvi, muffini onakvi, slatki, slani, koje god napravim, sve do jednih obožavam. I usput, zaista ih je teško ne-uspjeti napraviti! Dakle, nema straha od neuspjeha ;)

Ovi muffini su jednostavni i jako fini. A aroma jabuke i cimeta me jako podsjeća na štrudlu od jabuke s cimetom, jednu od meni najdražih slastica. Dakle, evo sastojaka:

  • 100 g integralnog brašna
  • 100 g zobenih pahuljica, sitniji tip
  • 1 žličica praška za pecivo
  • malo soli
  • 1/2 žličice cimeta
  • 250 ml nezaslađenog jabučnog soka
  • 150 ml jogurta
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 1 jaje
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 2 manje jabuke, narezane na kockice

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U većoj posudi pomiješajte brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, sol i cimet. U drugoj posudi pomiješajte jabučni sok, jogurt, ulje, jaje i ekstrakt vanilije. U smjesi suhih sastojaka napravite udubljenje, pa polako izlijte pomiješane vlažne sastojke. Dobro izmiješajte pa u smjesu dodajte narezane jabuke.

Smjesu istresite u kalupe za muffine tako da svaki kalup napunite do 3/4 visine kalupa. Pecite 15-20 minuta, odnosno dok muffini ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Objavljeno 01.11.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija