Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Moja životna transformacija: Što točno možete napraviti u mjesec dana?

Ovo neće biti tekst o kilogramima koje vaga pokazuje. Ovo neće biti tekst ni o obujmu u centimetrima. Ovo neće biti tekst ni o tonama podignutih tereta u mjesec dana. Ovim tekstom neću reklamirati nijedan dodatak prehrani niti se hvaliti nekim super receptima.

Ovo je tekst o životu.

Da, dosta pretenciozno zvuči, ali zaista – ovo je zaista tekst o (mom) životu, o svjetonazorima, o karakteru, o motivima, ustrajnosti. I jednako tako, ovo je tekst o ljudima koje imam u životu i koji moj život čine dodatno bogatim, ispunjenim i (očito) takvim da želim pisati o tome.

Doslovno ću se ogoliti i ispričati vam što sam pokušala napraviti. Evo fotke:

fotka zorana jagodic

Kako piše na njima, lijeva je fotkana 5. siječnja 2017, a desna 5. veljače 2017. godine. Što se dogodilo u međuvremenu, između ta dva datuma, a da nije oku prepoznatljivo na fotkama?

4.1. javio mi se fotograf Tin Bedenko i pitao „Hej, jesi za jedno fotkanje? Negdje početkom veljače? Recimo 4.2?“

Tražila sam ga malo vremena da obavim konzultacije i hitno sazvala krizni stožer: svoju prijateljicu, trenericu i savjetnicu za prehranu Vanju Kovačić, poznatu kao „big Bossica“ i prijateljicu i moralni potporanj u svakom pogledu, Jelenu Mijić – i izložila im Tinov prijedlog. Znale su da sam ja dovoljno luda i da to želim probati, čim ih pitam!

Znale su da je cilj uvijek isti: biti u najboljoj formi dosad!

Vanja je zastala, razmislila i rekla: „Pristani! Bit će teško! I dođi sutra da te vidim i da dogovorimo akcijski plan!“

Jelena me pogledala i rekla: „Ti si stvarno idiot, ali ako Vanja kaže da je moguće, ja sam uz tebe!“

Naredni dan sam došla kod Vanje na dogovor i tada smo opalili ovu fotku gore lijevo. Dogovor je izgledao ovako: dobila sam novu prehranu i upute kakav trening treba biti i što je puno važnije – dobila sam podršku i prijateljski razgovor o tome da smo ušle u nešto što neće biti jednostavno i trebat će nam jaka glava.

Da priča bude zanimljivija, nakon par dana dogovorila sam još jedno fotkanje, kod prijatelja Tomislava Marjanovića. Znate kako se kaže „kad je bal…“

Naredni dani su bili točno takvi. Situacije u kojima se svakodnevno svi nalazimo su postale izazov: ručak s kolegama na poslu koji za desert jedu vaše omiljene napolitanke prelivene čokoladom ili sladoled, odlazak kod roditelja na vikend i mamino „iznenađenje“ – moj najdraži čokoladni kolač… i moje NE na sve to što se nudi. Moje NE na bilo što alkoholno u izlasku s frendicama. Moje NE na običan ručak u kojem ne mogu točno izvagati sastojke iako se nutritivno radi o prihvatljivim sastojcima.

Nije to bilo NE druženjima s kolegama. Nije to bilo NE ugodno provedenom vikendu u roditeljskom domu. Nije bilo NE izlasku i plesanju do ranih jutarnjih sati. Bilo je to NE onome što bi me omelo u ostvarenju zacrtanog cilja!

Upravo na to sam mislila kada sam na početku napisala da je ovo tekst o životu. U životu je važno imati ciljeve koje zaista želite ostvariti! Važno je imati bliske ljude koji će vam pomoći u ostvarenju vaših ciljeva! Ljude koji će vam pomoći znanjem, podrškom, utjehom, a ponekad samo svojom prisutnošću koja vam daje sigurnost da je sve kako treba i da ste na dobrom putu. U životu je važno znati svoje prioritete i odlučiti što treba žrtvovati za ostvarenje svojih ciljeva.

Ovo je tekst o životu jer ja nemam nikakve posebne ni genetske ni druge predispozicije za rezultat sa desne slike. Ja sam samo imala odluku u glavi da želim napraviti u dogovorenom periodu najbolji mogući rezultat. Ja sam samo imala tim ljudi u kojem sam imala bezuvjetno povjerenje. Ja sam samo imala odgovornost prvenstveno prema sebi, a onda i prema njima jer su u moj „projekt“ uložile svoje vrijeme, znanje, trud, energiju i bile pod stresom, jednako kao i ja.

Ovo je tekst o životu u kojem rezultati dolaze iz strasti! Strast je pokretačka sila za sve što činite, ako to činite dobro. Strast je preduvjet sreće, u svakom segmentu života. Ako imate strast prema poslu koji radite, radit ćete ga dobro i rezultati će biti uspješni. Ako imate strast u odnosima, sigurno će odnos biti kvalitetniji i dugotrajniji. Ako imate strast u hobiju kojim se bavite, onda će i rezultati toga hobija biti bolji.

Ovo je tekst o životu u kojem ne trebate 100 poznanika već par jako dobrih prijatelja koji će vas podržati u vašim najluđim idejama. Onih koji će znati odabrati prave riječi i da vas pohvale i da vam kažu da niste normalni. Zar nisu upravo prijatelji oni s kojima i želite podijeliti najbolje trenutke u životu, najveće uspjehe, najluđa postignuća…?

Na kraju, ovo je tekst i o hejterima koje ćete u životu sretati i koji će vas pokušati spriječiti ili obeshrabriti na vašem putu. Ne borite se s vjetrenjačama, ne sukobljavajte se ondje gdje sukob može završiti samo s negativnim emocijama koje vam neće donijeti ništa drugo. Uvijek će biti onih kojima će vaš uspjeh smetati, no to zaista nije vaša briga, zar ne?

Dakle, ovo je tekst o životu u kojem možete što god poželite. A ako ne uspijete, samo se zapitajte jeste li to dovoljno željeli! Ako želite bolji posao, potrudite se i takav pronađite! Ako želite boljeg partnera, ne pristajte na onoga koji vas ne čini sretnim, težite boljem. Ako želite manje kilograma, ako se želite bolje osjećati u vlastitoj koži, ako želite biti aktivniji, zdraviji ili nešto treće – napravite plan i krenite! Nema te napolitanke koja vrijedi koliko osjećaj zadovoljstva kada postignete ono što ste željeli.

Hvala svima koji moj život čine jednim prekrasnim putovanjem, što su sa mnom u oblacima i što ponekad sa mnom i ateriraju. Ne brinite, ovo je tek početak! Volim vas puno! 

Objavljeno 08.02.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji21komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji21komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija