Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Mesne okruglice u umaku od rajčica

mesne kuglice

Martina Presečan nas ne prestaje oduševljavati svojim receptima i kreacijama na tanjuru. U ozbiljnom smo premišljanju da je otmemo i zatočimo u našoj kuhinji da nas fino hrani jer nakon svakog njenog recepta cijela naša redakcija je - gladna! ;) 

Evo receptića za Martinine mesne okruglice u umaku od rajčica

Potrebni sastojci

  • tikvice (1 srednje velika tikvica ide za jednu osobu)
  • 1 poriluk
  • 500 g mljevene junetine (ja sam koristila plećku)
  • 2 jaja
  • 2 jušne žlice mljevenog lana (ali dobro ga izmljeti u mlincu za kavu do konzistencije brašna)
  • komadić celera
  • 1 mrkva
  • 1 l domaće salse
  • mala konzerva pelata
  • sol, papar, bosiljak ili origano
  • maslinovo ili kokosovo ulje bez mirisa i okusa

Prvo na spiralizatoru pripremiti tikvice (možete ih ostavite sirove ili ih možete kratko blanširati u vrućoj vodi). Posoliti, ostaviti 10-ak minuta da puste tekućinu pa ih prekriti kuhinjskim papirom i pokupiti tekućinu.

U veliku zdjelu staviti mljeveno meso, posoliti, popapriti, dodati dva jaja koja su prethodno istučena, komadić celera sitno nasjeckanog, ribanu mrkvicu i dvije jušne žlice mljevenog lana.

Sve dobro promiješati i staviti sa strane. Nakon 20-ak minuta od te smjese napraviti kuglice.

U većoj zdjeli na ulju kratko prodinstati narezani poriluk i pažljivo dodavati kuglice pa ih prvo kratko prepržiti sa svih strana. Nakon što ih prepržite dodati salsu i pelate i pustiti da se krčka na laganoj vatri dok se umak ne reducira.

Na kraju dodati začine, promiješati i pustiti da se malo ohladi.

Stavite 'špagete' od tikvica na tanjur i prelijte mesnim okruglicama i umakom. Za LCHF verziju ovog jela možete naribati neki tvrdi sir. Mljac!!

I tko kaže da paleoljupci ne jedu špagete?? ;)

Objavljeno 20.03.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija