Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Mesna štruca, da zapjevate od veselja

mesna struca

Svaki put kad se sjetim mesne štruce, sjetim se i onog pjevača toga imena - Meat Loaf! Zamislite da neki naš pjevač ili bend odluči zvati se - Mesna štruca! ;) 

Uglavnom, mesna štruca je dobra koliko joj je dobro meso, naravno. Pa onda za mesnu štrucu uvijek uzimam čisti goveđi but. 

Evo kako je ja spremam: 

  • 1kg mljevenog goveđeg buta
  • 150 g zobenih pahuljica
  • 120 ml malomasnog mlijeka
  • 2 jaja
  • 1 paprika, crvena
  • 1 glavica luka, srednje veličine (nasjeckano na sitno)
  • 150 g pelata
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • šaka svježeg peršina, na sitno narezanog
  • začini: sol, papar, bosiljak

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U manjoj posudi pomiješajte zobene pahuljice i mlijeko i pustite da stoji da zobene omekšaju. Crvenu papriku narežite na kockice i lagano prepecite na tavi. 

U većoj posudi umutite jaje. Dodajte na sitno narezan luk, pečenu crvwnu papriku, pelate, peršin, začine i češnjak. promiješajte pa dodajte meso i zobene sa svim preostalim mlijekom (koje se nije upilo). Promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. 

Smjesu podijelite u dva komada pa oblikujte dvije mesne štruce podjednake veličine. Pecite u pećnici (na papiru za pečenje) oko 40 minuta. 

Evo na kraju i da va Mesna štruca nešto zapjeva, onako postvalentinovski: 

Objavljeno 15.02.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija