Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Mamini zobeni kolačići s pistacijama

zobeni kolacici

Vikend provodim u Rijeci, kod roditelja. Sjedim za kompom i pišem neki blog, a mama nešto u kuhinji priprema.

- Što radiš, pitam je.

- Pečem kolače.

- Kakve kolače?

- Zobene, s pistacijama!!

Iako se u našoj kući oduvijek jelo prilično zdravo, što je mene u djetinjstvu nerviralo (jer mama primjerice nikada nije ništa pohala, ali niti mi dopuštala da jedem sendviče), a u odrasloj dobi mi razjasnilo odakle sam pokupila dobre prehrambene navike, ovo je ipak bilo iznenađenje bez premca.

Naime, unatoč svim zdravim navikama, namirnica koja nikada nije uspjela ući u maminu kuhinju su – zobene pahuljice. Do danas!!

  • 4 jaja
  • 2 žlice meda
  • šalica usitnjenih pistacija, neslanih
  • šalica baby griza
  • šalica sitnih zobenih pahuljica
  • šalica ribanih jabuka ili krušaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • korica jednog limuna (oko 5g)

Mama mi je izdiktirala postupak:

  1. Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva. Na protvan staviti papir za pečenje.
  2. Dobro umutiti jaja i med pa dodati sve ostale sastojke.
  3. Smjesu vaditi žlicom za sladoled ili običnom žlicom i formirati kolačiće pa ih staviti na papir za pečenje.
  4. Peći oko 20 minuta, odnosno dok kolačići ne dobiju lijepu zlatnu boju.

Ne pada jabuka daleko od stabla.

Hvala mama na svim zdravim navikama!

I hvala što danas ja tebe ponešto uspijem naučiti!

Objavljeno 26.08.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija