Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Mamina goveđa juha

govedja juha

Prva asocijacija na goveđu juhu je - mamin nedjeljni ručak. I dan-danas, kad dolazim u Rijeku kod roditelja, veselim se maminoj juhi. Volim sve što ta juha ima u sebi: kuhanu govedinu, puno raznovrsnog povrća i finu, začinima bogatu juhu.

Ovako idu sastojci:

  • goveđe meso, što više to bolje
  • 1 grincek - smotuljak korijena celera, peršina, mrkve, korabice, lista celera i peršina
  • 1 glavica luka
  • začini: sol, papar u zrnu, kurkuma

Meso sam narezala na manje dijelove pa stavila u ekspress lonac. Luk sam očistila, prerezala na četvrtine pa lagano prepekla na suhoj tavi (tako da rubovi malo dobiju boju) pa dodala u meso. Na taj način će luk dati malo slatkastu aromu.

Dodala sam i sve ostalo povrće, nasjeckano na sitnije dijelove. Potom sam dodala sve začine i prelila vodom do oznake u loncu.

Kad je juha zakuhala, a express lonac počeo pištati, smanjila sam toplinu ploče pa ostavila da se kuha 40 minuta.

Nakon toga sam lonac skinula s ploče i ostavila da se malo ohladi, kako bi se lonac mogao sigurno otvoriti. Nikada ga ne osvarajte na silu.

Ovoj juhi moja mama, nakon stavljanja u tanjur, doda malo parmezana, ako niste nikada probajte tu kombinaciju. Sir da dodatnu aromu i gustoću juhi, pogotovo ako ne stavljate nikakvu tjesteninu ili rižu.

Uživajte!

Objavljeno 21.11.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija