Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Low-carb lazanje s tikvicama

tikvice lazanje

Sastojci:

  • 400 g pelata nasjeckanih na kockice
  • 3 srednje velike tikvice
  • 400 g mljevene puretine
  • 1 veći luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 150 g mozzarelle
  • malo kokosovog ulja
  • parmezan

Postupak:

Tikvice narežite na ploške, debljine oko pola centimetra. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a u protvan stavite papir za pečenje. Ploške tikvica poslažite u protvanu i pecite na 200 stupnjeva 4 minute sa svake strane pa izvadite da se ohlade.

U većoj posudi zagrijte malo kokosovog ulja te kad se zagrijte stavite luk narezan na sitno, pa nedugo poslije i usitnjen češnjak. Dinstajte par minuta pa dodaje mljevenu puretinu i malo vode pa dinstajte dodatnih 5 minuta. Od pelata odvojite 2 velike žlice u manju posudu, a ostalo dodajte u tavu i promiješajte s mesom i ostalim sastojcima. Poklopite i pustite još 5 minuta da se dinsta.

U protvan za lazanje stavite 2 žlice pelata (koje ste ranije odvojili) pa složite red lagano pečenih tikvica, red umaka s mljevenim mesom te red mozzarelle. Na to ponovo stavite rez tikvica, red mesa i red mozzarelle. Na vrh naslažite na ploške narezanu mozzarellu, a po njoj parmezan i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok sir ne dobije zlatnu boju.

Objavljeno 24.10.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija