Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Losos u umaku od jogurta

losos u jogurtu

Umaci na bazi jogurta su mi voljen dodatak različitim mesima ili salati, no nekidan mi je sinulo da nikada nisam neki umak od jogurta iskombinirala s ribom. Zašto? Jednostavno mi to nikad nije palo na pamet.

Ovaj put sam umaku dodala i polovicu avokada što mu je dalo dodatnu kremastost, pa mislim da je to bila zapravo jako doba ideja jer se umak nije razlio po lososu i tanjuru već je ostao konzistentniji.

Pa eto, sad kad mi je palo, valjalo je to i ispribati. Riba je, naravno, losos. No, nakon ovog prvog iskustva koje je ispalo jako dobro, na red će doći i druge vrste morskih životinjica. 

Evo sastojaka: 

  • 300 g lososa
  • 1 žlica cijeđenog limunovog soka
  • 1 češanj češnjaka, na sitno narezan
  • jedna manja glavica luka, na sitno narezana
  • sol, papar
  • 1/2 avokada
  • 100 ml tekućeg jogurta
  • 1 žlica sušenog ili svježeg peršina, na sitno narezan

Pećnicu sam zagrijala na 180 stupnjeva i na papir za pečenje stavila odreske lososa da se peku. Za to vrijeme sam sam u posudici pomiješala sve ostale sastojke i ostavila da stoji, da se okusi sljube. Cilj mi je bio da umak ne bude pretečan, što je avokado upravo i pridonio. 

Kad je riba bila gotova, prebacila sam je na tanjure i po njoj prelila po žlicu i pol umaka. 

I to je to. Tko bi odbio ovakvu večeru?

Objavljeno 13.05.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija