Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Losos s tjesteninom i graškom

losos tjestenina

Nekidan sam u jednom društvu u zafrkanciji izrekla rečenicu koju su mi neki zamjerili: "Kad nemam što jesti za večeru, jedem losos." Zaista, ta rečenica nije trebala imati taj snobovski prizvuk već je losos jedna od onih namirnica koje uvijek imam zamrznute u hladnjaku (kad naletim na dobru cijenu, kupim više komada filea), pa u slučajevima kad zaboravim nešto drugo pripremiti za večeru ili za ručak pojedem i količinu hrane koja mi treba biti i za večeru, losos spašava stvar.

Uvijek imam zaleđene komade od 125-150 grama, što mi je dovoljno za obrok. Nabrzinu ih otopim, a priprema lososa je ultra-jednostavna pa u jako kratkom vremenu imam ukusan obrok i mogu zadovoljna u krevet.

  • 125 g lososa
  • 30 g tjestenine 
  • 70 g graška (kuhan, iz limenke)
  • 1/4 glavice luka
  • 1 žlica maslinovog ulja

Tjesteninu stavim kuhati prema uputama na pakiranju. Na jednoj tavi sam zagrijala maslinovo ulje pa ubacila na sitno narezan luk i prodinstala ga dok nije omekšao, pa sam dodala grašak i malčice vode i ostavila da se dinsta. Losos sam narezala na kockice, malo popaprila i ispekla ga na suhoj tavi, tek toliko da se sa svake strane ispeče i dobije lijepu nježnu narančastu boju. 

Kad se tjestenina skuhala, procijedila sam je i dodala u grašak i promiješala. Kad je losos bio gotov, i njega sam dodala u tjesteninu i sve promiješala i istresla na tanjur. 

Ovo je bila večera nakon jednog ozbiljnog treninga. Inače bi bio losos s više povrća, bez tjestenine. 

Objavljeno 14.03.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija