Mnogi se čude kad im na pitanje gdje kupujem losos, odgovorim s - "U Ikei"! Ali to je zaista istina! Ikea ima super losos! A što i ne čudi kad se zna da je Švedska, odakle potječe ovaj brend trgovina, poznata po vrhunskom lososu!
Dakle, svaki odlazak u taj centar (ali i odlaske meni bliskih ljudi) iskoristim da nadopunim zalihe ove kvalitetne ribe. U njihovom slučaju, pakiranja su od 4x125 grama što je meni zapravo dovoljno za 4 obroka.
Ako želim pretjerivati (a u mom slučaju, pretjerivanje s lososom je česti i dobrodošlo), u jednom pakiranju imam za doručak, 2 ručka i večeru ;)
Priprema lososa je - nevjerojatno jednostavna! Samo sve stavite na papir za pečenje i u pećnicu i - gotovo!
- 3 x 125 g lososa
- cherry rajčica, količina po želji
- svježi peršin
- papar u zrnu
- limun
Pećnicu zagrijete na 180 stupnjeva.
Losos obrišete papirnatim ručnikom i stavite na papir za pečenje. Pospete ga s malo papra. Uz njega dodajte prerezane cherry rajčice. Stavite u pećnicu na 20-ak minuta. Ja volim da losos u sredini ostane malo "živ" pa ga kratko pečem. Ako želite da bude bolje pečen, ostavite ga dulje.
Kad je gotov prelijte ga limunovim sokom u koji ste narezali svježi peršin.
Uživajte!
Objavljeno 03.02.2017.