Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Losos pod hrskavom bademovom koricom

Sjećate se od prije par tjedana moje prijateljice Jelene sa super mobitelom? ;) Pisala sam o tome u tekstu s receptom za "složenac" od jabuka i jogurta. U novu godinu je Jelena ušla s istim navikama i super fotkama. Ovo što slijedi je objavila jučer navečer. Super večerica koju svakako treba probati. 

Neću vam ništa dalje pisati, samo ću kopirati Jelenine upute: 

losos prokulice

Losos sam namazala žlicom senfa i zatim posipala smjesom za crunchy crust iliti zdravu hrskavu koricu :)

  • 150 g lososa
  • 1 žličica senfa

Smjesa za hrskavu koricu:

  • harrisa
  • peršin
  • grubo isjeckani bademi
  • malo naribanog parmezana

Prilog su male slatke prokulice začinjene maslinovim uljem, harrisom i limunovim sokom.

  • 200 g prokulica

Ako su veće, prerezati ih na pola. Ako su one sitnije, nije potrebno. Ovisi kako tko voli.

Tako pripremljeni losos staviti na papir za pečenje ili foliju, okolo poslagati začinjene prokulice i staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180.

Peći oko 15 min, odnosno, dok losos ne bude gotov (kad se fino odvajaju mesnati listići) i dok se korica fino ne zarumeni i zapeče. A toliko treba i prokulicama.

losos

Napomena: za one koji nisu u nekom režimu prehrane i ne broje unos masti i soli i sličnog, losos ili smjesu za koricu i prokulice mogu i dodatno posoliti i dodatno pouljiti maslinovim uljem ili na prokulice staviti malo tankih listića maslaca da fino omekšaju i da se ne posuše tijekom pečenja.

Objavljeno 13.01.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija