Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Losos iz pećnice na svježem špinatu

losos spinat

Jedno sam vrijeme stalno jela losos, nekad dimljeni, nekad svježi. Onda sam nekako jednostavno smetnula s uma kupiti ga i danas sam ga se sjetila. Odmah sam kupila komad svježega i pripremila ga uz domaći špinat, kupljen jutros na tržnici. 

  • 200 g lososa
  • špinat
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • sol, papar, limun
  • malo svježeg koromača

Pećnicu sam zagrijala na 180 stupnjeva. Losos sam začinila i zamotala u aluminijsku foliju pa stavila na protvan da se peče u pećnici. Dok se riba peče, očistila sam špinat i stavila da se kuha. Špinat je gotov gotovo odmah pa sam ga procijedila i narezala na sitno. 

U posudi u kojoj se kuhao špinat sam zagrijala maslinovo ulje pa ubacila na sitno nasjeckan češnjak i kad se češnjak zacaklio, dodala špinat i promiješala pa ostavila sa strane. 

Nakon 20-ak minuta i losos je gotov. Ne želimo da se prepeče i isuši: dovoljno je da se ukuha u foliji jer će tako zadržati svoju aromu po kojoj je i poznat. 

Izvadila sam ga iz folije i stavila preko špinata pa po vrhu dodala malo na sitno nasjeckanog korijandera i par kapi limuna koji me u kombinaciji uvijek asociraju na more. 

Objavljeno 26.09.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija