Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Latkes - tradicionalne pogačice od tikvica (umjesto krumpira)

latkes

Volim nacionalne kuhinje. Volim isprobavati različite specijalitete, svih vrsta. Volim tradicionalna jela, od onih naših koja pripadaju određenim područjima, od onih koji primjerice pripadaju nekim religijskim skupinama i koje se tradicionalno jedu na određene dane.

Hanuka je jedan od najvećih židovskih blagdana, a slavi se sredinom prosinca. Hanuka je praznik svjetla, a Židovi svake godine kroz tjedan Hanuke pale posebne osmerokrake svijećnjake "hanukije" i to tako da svake večeri zapale po jednu svjetiljku toga svijećnjaka.

Hanuka se obilježava i pripremom tradicionalnih obroka, među koje spadaju i tzv. latkes, palačinke/pogačice od krumpira. U malo modificiranoj verziji ove palačinke se mogu raditi i od tikvica, pa je tada to jedna zdravija varijanta ovog tradicionalnog obroka.

Donosim vam jednostavan recept za pripremu ovih palačinkica, koje će vam se svidjeti, koliko god da ste možda na prvu sumnjičavi.

Evo potrebnih sastojaka:

  • 3 srednje velike tikvice, naribane
  • 1 žličica soli
  • 2 jaja, umućena
  • 15 g krušnih mrvica
  • 1 manja glavica luka, narezana na što sitnije
  • sol, papar
  • 1 žlica kokosovog ulja, za pečenje

U veću posudu stavite naribane tikvice i pola žličice soli pa promiješajte i ostavite 10-ak minuta, da sol povuče vodu iz tikvica. Nakon desetak minuta među dlanovima ili kroz gazu snažno ocijedite tikvice svog viška vode. Potom tikvice pomiješajte s jajima, lukom, krušnim mrvicama, paprom i ostatkom soli.

U većoj tavi zagrijte ulje pa žlicom vadite dio po dio smjese i među dlanovima ili direktno u tavi oblikujte male palačinkice i pecite ih sa svake strane oko 2 minute, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju.

Možete poslužiti s kremastim posnim sirom koji možete primjerice začiniti vlascem ili crvenom paprikom. Uživajte!

Objavljeno 04.01.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija