Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kukuruzni kolač s višnjama

kukuruzni kolac

Natalie nam je poslala pravu ljetnu slasticu, a kako ne želimo da ljeto prođe - uživali smo u svakom zalogaju ovog finog kolača.

Sladak, mirisan i vrlo sočan kukuruzni kolač s višnjama idealan je ljetni desert. Napravljen je bez rafiniranog šećera i od ZDRAVIH sastojaka, niskokaloričan, a bogat hranjivim sastojcima.

Sastojci:

  • 1 šalica kukuruznog brašna*
  • 1/2 šalice kukuruzne krupice*
  • 1 žličica praška za pecivo*
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 3 jaja
  • 3 žlice sirupa ili meda
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 2 žlice kokosovog ulja, rastopljenog i ohlađenog
  • 1 šalica posnog sira
  • 1/2 šalice grčkog jogurta

Za džem od višanja s chia sjemenkama:

  • 1 šalica svježih ili smrznutih višanja, očišćenih
  • 1 žlica sirupa ili meda ili stevije (po ukusu)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žlice chia sjemenki

kukuruzni kolac

Zagrijte pećnicu na 200C. Protvan 22x22cm obložite papirom za pečenje.

U posudi pomiješajte suhe sastojke, kukuruzno brašno, krupicu, prašak za pecivo i sol. U odvojenoj posudi pjenasto zamutite jaja. Umiješajte sirup, vaniliju i kokosovo ulje. Dodajte suhe sastojke u mokre. Izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. U smjesu dodajte grčki jogurt i posni sir. Lagano smjesu izmiješajte pjenjačom i izlijte u protvan.

Povrh kolača stavite džem od višanja. Viljuškom lagano umiješajte u smjesu.

Pecite 30-35 minuta, odnosno dok se kolač ne zarumeni (napravite test čačkalicom). Izvadite kolač iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Narežite na kocke i uživajte!

Za džem od višanja s chia sjemenkama:

Stavite očišćene višnje u posudu za kuhanje i kuhajte na srednje jakoj vatri 5 minuta konstantno miješajući dok višnje potpuno ne omekšaju. Zgnječite višnje viljuškom. Skinite s vatre. Umiješajte sirup (ili med ili steviju), vaniliju i chia sjemenke. Miješajte dok se smjesa ne zgusne. Ostavite neka smjesa odstoji na sobnoj temperaturi oko 5 minuta.

Iskoristite za kolač, a višak možete pospremiti u staklenku s poklopcem i držati u hladnjaku do tjedan dana.

Napomena: Za verziju recepta BEZ GLUTENA birajte certificirane proizvode koji ne sadrže gluten. Držite u zatvorenoj posudi. Kao mjeru koristila sam šalicu od 240 ml (US cup).

Izvor: Natalie’s Food & Health

Objavljeno 22.08.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija