Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kuhana teletina s povrćem

Poslije treninga što češće pokušavam jesti crveno meso, budući da režim prehrane koji sad provodim ne dozvoljava unos proteina u prahu. Šetajući supermarketom sjetila sam se da dugo nisam jela kuhano ("lešo") meso, a zapravo ga volim baš jako. Prije sam ga rijetko kuhala jer bih pola dana izgubila kuhajući, a onda sam kupila "kulinarski izum stoljeća" - express lonac i sad je meso kuhano za pola sata.

Energetski je teletina iznimno bogata namirnica, ima oko 30% proteina, ali i 17% masti. Bogata je cinkom, fosforom, selenom, vitaminom B12, niacinom... Uglavnom, ako jedete meso, svakako uključite teletinu na svoj meni, barem jedanput tjedno. 

Sastojci: 

  • 500 g teletine
  • 1 mrkva
  • 1/4 korijena celera
  • 1 manji luk
  • 2 šake peršina
  • 1 list kelja
  • sol, papar, začini, po želji

Uglavnom, u lonac sam stavila teletinu, dodala sam sve ostale sastojke, prekrila vodom par centimetara iznad površine, začinila, zaklopila i kuhala pola sata. I gotovo. Ova količina mesa mi je za 3 obroka, pa sam danas cijeli dan na teletini ;)

Kao prilog sam prije jela u istoj juhi u kojoj se kuhalo meso, skuhala par prokula i prokulica i gotovo. 

Objavljeno 08.07.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija