Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kruh od brokule i sira

kruh brokula

Darko nam je poslao super recept za zdravi kruh od brokule i sira. Možete ga jesti toploga, ali i hladan je izvrstan pa je ovo obrok koji možete pripremiti ranije pa ponijeti na posao ili put. 

  • 30 dkg svježe brokule
  • 20 dkg sira (Gauda ili po želji)
  • 5 jaja
  • 1 luk
  • Glatko brašno

Svježu brokulu usitnite u blenderu u mrvice. Isto napravite i s lukom. Smjesu dobro začinite sa soli, paprom i chilijem ako želite da budu pikantni. Dodajte naribani sir, izlupana jaja i sve dobro izmiješajte u jednoličnu smjesu. Potom u smjesu dodajte glatkog brašna i to je to.

Količina brašna će ovisiti o veličini jaja, a cilj je da dobijete mekano tijesto koje se prestaje lijepiti za ruke i drži formu, a opet da ima dovoljno vlage da se može malo napuhati prilikom pečenja.

Tijesto istresite u kalup na papir za pečenje i pecite na 180 stupnjeva kojih 45 minuta ili dok ne vidite da je kora kruha pečena, a sredina ne ostavlja tragove na čačkalici.

Premda je kruh jako fini topao meni se je osobno više dopao kasnije kada je bio hladan. Može se jesti uz sve, ali meni je bio dovoljan kao zasebno jelo pošto je bio bogat brokulom, sirom i lukom.

Dobar tek!

Izvor: Darkova web kuharica 

*Fotografije su pod copyrightom autora i nije ih moguće preuzimati.

Objavljeno 24.04.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija