Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kremasta juha od rajčice i jabuka

juha od rajcice

Slatko-kisela kremasta juha od rajčice napravljena od prirodnih svježih sastojaka savršena je za hladnije dane i podizanje imuniteta. Ova juha izuzetno je hranjiva, prepuna je vitamina i bogata antioksidantima. Obogaćena je ljekovitim začinom - kurkumom i mirisnim koprom i apsolutno neodoljiva.

Sastojci:

  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1/2 glavice žutog luka sitno naribanog
  • 2 češnja češnjaka sitno naribanog
  • 5 većih mekanih zrelih rajčica
  • 2 veće slatke jabuke oguljene i grubo narezane
  • 2 šalice povrtnog temeljca ili 1 povrtna kocka + 2 šalice proključale vode
  • 2 žličica kurkume
  • 1 žličica kopra
  • prstohvat himalajske soli i kajenskog papra
  • ementaler, po želji i ukusu

Postupak:

Zagrijte maslinovo ulje u dubljem loncu. Dodajte naribani luk i češnjak, te popržite par minuta.

Dodajte grubo nasjeckanu rajčicu i oguljene, grubo narezane jabuke. Dobro promiješajte, smanjite vatru i pirjajte na laganoj vatri dok račice i jabuka ne omekšaju, oko 20-tak minuta.

U lonac zatim dodajte malo proključalog povrtnog temeljca. Pustite da sve zakuha.

Uklonite sa vatre. Juhu izmiksajte u blenderu pa je vratite u lonac i umiješajte kurkumu, kopar i kajenski papar (prema želji i ukusu). Dodajte soli prema ukusu. Razrijedite juhu ostatkom povrtnog temeljca do željene gustoće.

Servirajte u zdjelice. Pospite naribanim sirom Emmentalerom*.

Napomena:

Držite u hladnjaku do 3 dana. Kao mjeru koristila sam šalicu od 240 ml (US cup).

Izvor: Natalie’s Food & Health

Objavljeno 17.10.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija