Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kremasta juha od hokkaido buče

hokkaido

Jesen je vrijeme kad svi uživamo u različitim bundevama. Meni je najdraža hokkaido bundeva koju jedem svakako, čak i sirovu rado grickam.

No, najdraži način pripreme hokkaido buče svakako je gusta, kremasta juha koju radim s ovom visokovrijednom bundevom.

Evo recepta za ovu finu juhu:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 manja glavica luka
  • 1 poriluk (samo bijeli dio)
  • 1 češanj češnjaka
  • malo muškatnog oraščića
  • 1 kilogram hokkaido buče, narezane na kocke
  • 700 ml vode ili temeljca
  • 125 ml kokosovog mlijeka (iz limenke)
  • sol, papar

U posudi zagrijete maslinovo ulje pa stavite na sitno nasjeckan luk i poriluk da se dinstaju 2-3 minute, dok se potpuno ne omekšaju, ali prije nego dobiju smeđu boju. Dodajte češnjak i začine i dinstajte još 30-ak sekundi. Potom u sve dodajte na kockice narezanu buču i prelijte vodom (temeljcem) i ostavite da se kuha 30-ak minuta na umjerenoj vatri.

Kad je kuhano, ostavite da se malo ohladi pa sve istresite u blender i izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu kremastu juhu. Ne morate odjednom istresti i svu tekućinu, već dodajte onoliko koliko je potrebno da juha bude željene gustoće.

Istresite juhu natrag u posudu ša dodajte kokosovo mlijeko i promiješajte.

Servirajte toplo.

Objavljeno 26.09.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija