Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Koja dobra riba!

Nikako mi nije jasno zašto ljudi kod nas toliko malo jedu ribu! Nemojte govoriti da je riba skupa, jer ni ne ciljam da biste svaki dan trebali jesti orade i brancine. Mislim da je cijena srdelica zaista dostupna svima. Također, vrlo loš izgovor jest da je ribu "teško spremiti"! Naime, ništa nije lakše pripremiti od ribe!

Ribu vam, ako je to potrebno, očiste u svakoj ribarnici. Vi je kod kuće samo trebate staviti na protvan na papir za pečenje, malo zarezati nožem (ako se radi o većoj ribi= začiniti začinskim biljem koje volite i uz nju dodati povrće koje želite: rajčice, paprike, brokulu, krumpir, luk, masline... I staviti da se peče. I - gotovo! Može li biti jednostavnije?!

Osim što je jednostavna za pripremu, riba je i prava nutritivna mrcina!

U njoj nalazimo brdo zdravih masti (omega-3), ali i minerala (jod, kalij, natrij...), vitamina (B1, B2, B6 i B12) i drugih supernutrijenata koji nas čuvaju i paze od svakojakih bolesti. 

Ne treba valjda ni govoriti da je riba bogata proteinima, a da su upravo ti proteini ono što nam svakodnevno treba da bi čuvalo i hranilo i pazilo i mazilo naše mišiće. 

Nažalost, zbog neznanja, mnogima je pojam ribe "zakopan" na tunama u konzervi ili lignjama u kolutićima koje će im na vrata donijeti dostava. Nadam ste da su svjesni da s tom dostavom dobiju i porciju kancerogenih ulja :(

Ajd popravite tu groznu statistiku i uživajte u ribama, bez obzira koje su boje ;)

Objavljeno 29.01.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji7komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji7komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija