Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kineska kuhinja: Riža sa škampima u jajetu

skampi riza

Već sam svima dosadila sa svojom ljubavlju prema istočnjačkoj kuhinji. Ona se dodatno pojačala nakon mojeg ovogodišnjeg posjeta Tajlandu i Kambodži iz kojih sam se vratila obogaćena Azijom na sve moguće načine. Dojam je bio vrlo jasan: obožavam Aziju, obožavam okuse Azije i obožavam osjećaj koji me obuzeo tijekom i nakon boravka u Aziji te iskustvo koje sam stekla tijekom toga svog putovanja! 

Jedan od obroka koji sam isprobala nakon povratka u stvarnost je kineska riža sa škampima u jajetu. To je toliko fino da mi je redovno na jelovniku. 

Sastojci: 

  • 400 g škampa (očišćenih) ili kozica
  • 150 g riže
  • 2 mrkve, naribane
  • 60 g kukuruza, iz limenke
  • 60 g graška, iz limenke
  • 2 mlada luka
  • 3 jaja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 glavica luka
  • sol, papar
  • 3 žlice soja umaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 žličice đumbira u prahu
  • 1/2 žličice papra

U manjoj posudi pomiješajte soja umak, 1 žlicu maslinovog ulja, đumbir u prahu i papar pa stavite sa strane da stoji. Rižu stavite da se kuha, prema uputama na pakiranju pa kad je gotova, procijedite je. 

Zagrijte u dubljoj tavi ostatak maslinovog ulja, dodajte kozice ili škampe i uz miješanje ih dinstajte dok ne dobiju lijepu ružičastu boju, oko 2-3 minute. Dodajte malo soli i papra i kad je gotovo izvadite iz tave i stavite sa strane da stoji. 

U istoj tavi zagrijte češnjak i na sitno nasjeckan luk i uz miješanje pustite da se zacakli, a ne počne dobivati smeđu boju. Dodajte naribane mrkve, kukuruz i grašak pa ostavite da se dinsta dok povrće ne omekša, oko 3-4 minute. Po potrebi dodajte malo vode. 

Potom umiješajte kuhanu rižu, luk narezan na kolutove i soja umak pa promiješajte. Prelijte umućena jaja, i uz miješanje omogućite da se jaja ispeku. Potom dodajte škampe pa promiješajte. 

Servirajte toplo. 

Azija, vidimo se ponovo! 

Objavljeno 11.05.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija