Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Karamelizirana mrkvica za grickanje

mrkva

Sjećate li se, kad smo bili mali, kako su nam mame govorile da je dobro jesti mrkvu - "za vid". I dan-danas, sa skoro 40 godina, volim grickati svježu mrkvu iako rijetko nađem mrkvu koja ima onaj karakterističan okus koji su u djetinjstvu imale mrkve koje je baka donosila svježe ubrane iz vrta. 

Osim sirovih, mrkve možete jesti i pečene, kuhane, pa svježe naribane... uglavnom, ima puno načina, samo ih se trebate dosjetiti. 

Evo jednog jednostacnog načiuna kako pripremiti mrkvu za grickanje, što super može poslužiti kao međuobrok. 

  • 10-ak mrkava
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica svježeg peršina, narezanog na što sitnije

Pećnicu zagrijete na 180 stupnjeva. Mrkvu očistite i narežete na komade duljine 2-3cm pa stavite u zdjelu. Pospite maslinovim uljem, solju i paprom pa promiješajte. 

Istresite mrkvu na papir za pečenje pa stavite u pećnicu da se peče oko 30 minuta, odnosno dok ne omekša, ovisno koliko ste debele komade stavili. 

Potom pospite nasjeckanim češnjakom i, ako je potrebno, s još maslinovog ulja, promiješajte, pa vratite u pećnicu na 15-ak minuta. 

Kad je mrkva pečena, izvadite iz pećnice u zdjelicu, pospite sitno nasjeckanim češnjakom, promiješajte i jedite toplo. 

Objavljeno 29.05.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija