Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Kako savršeno skuhati jaje?

Da, kužim ja da ste vi nakon što ste vidjeli ovaj naslov prvo pomislili: A šta ova sad mudruje, jaje je jaje i tko ga ne zna skuhati?! 

E, pa ja duuuugo nisam znala, a sigurna sam da ne zna ni većina vas! Meni je godinama jaje bilo prekuhano, a onda kad sam odlučila stati na kraj tome - presirovo i bljakasto tekuće. 

Dakle, ovako su me naučili znalci: 

1. Jaje stavite u zdjelicu u kojoj ćete ga kuhati

2. Prelijete ga hladnom vodom tako da je voda oko 2.5 cm iznad jaja

3. Upalite ploču na umjerenu temperaturu i počnite mjeriti vrijeme kad voda počne lagano kuhati (sitni mjehurići se dižu s dna posudice)

Ovisno kako jako jaja želite skuhati ovo je vrijeme kuhanja: 

  • 2 minute - lagano kuhana jaja - bjelanjak je kuhan, a uz rubove žutanjka je i dalje mekan, a žutanjak je u tekućem stanju. (savršeno za umakati tost u jaje)
  • 4,5 minute - srednje kuhano jaje - žutanjak je kuhan, ali ne potpuno tvrd (savršeno za jesti ih same)
  • 8 minuta - jako kuhano jaje - žutanjak je brašnast i potpuno tvrd (savršeno za salate ili punjenje)

4. Kad ste jaja skuhali, iz posude istresite toplu vodu, a dodajte hladnu. Na taj način ćete zaustaviti proces kuhanja. Jaja je puno lakše i guliti pod hladnom vodom, jer voda pomaže odvajanju kore od bjelanjka. 

Objavljeno 01.07.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija