Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kako sam napraviti tahini namaz (namaz od sezama)?

tahini

Ako ste ikada čitali recepte za pripremu hummusa, sigurno ste čuli za tahini, namaz od sezama.

E sad, kod namaza od sezama postoje dvije opcije: možete ga kupiti, ali pritom nemate potpunu kontrolu nad sastojcima od kojih je kupovni namaz napravljen. Osim toga, kupovni tahini je često napravljen od neoljuštenog sezama, što čini kupovni tahini puno gorčim i manje kremastim od onoga koji ćete napraviti kod kuće. 

Druga opcija je puno bolja: namaz napravite sami! Kad već radite, naravno, napravit ćete više namaza i imati ga za koji god vam recept bude trebao, a recepata s tahinijem je doslovno - stotine!

Tahini je posebno čest sastojak recepata koji potječu iz mediteranske i bliskoistočne kuhinje. 

Evo kako napraviti domaći tahini namaz: 

  • 140 g oljuštenih sezamovih sjemenki
  • 3-4 žlice nekog ulja sa što manje mirisa (kokosovo bez mirisa)
  • malčice soli

Sezam stavite u tavu i zagrijte na srednju temperaturu te uz stalno miješanje ostavite na ploči dok ne postane krhko i jako nježno obojano (ne smije posmeđiti), za što će vam trebati 3-5 minuta. 

Kad je gotovo, preselite sezam na papir za pečenje i ostavite da se potpuno ohladi. 

Kad se ohladi, istresite sezam u blender i blendajte dok ne dobijete kremastu pastu, za što će vam trebati oko 1 minute. Potom dodajte ulje i blendajte još 2-3 minute, uz povremeno skidanje paste sa stijenke blendera. 

Kad namaz bude potpuno kremast, bez komadića, istresite ga u posudu i držite zatvorenog u hladnjaku. 

Objavljeno 08.05.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija