Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Juneći burger s umakom od avokada u domaćem, zdravom pecivu!

Naša Martina Presečan nastavlja oduševljavati svojim receptima i idejama za zdrave obroke. Kad sam jučer vidjela sljedeću sliku jedino što sam mogla napisati je bilo:

Šalji odmah recept!

burger avokado

No, da stvar bude jasnija: Martina nije samo kupila peciva i napunila ih osmišljenim nadjevom, već je sama ispekla i peciva, pa ćete u nastavku teksta dobiti i recept za ova zdrava peciva!

Što drugo čovjek može poželjeti, za ovo predproljetno jutro?

Martina kaže ovako: „S ovim pecivima sam jaaakoooo ponosna, jer mi je trebalo dosta dugo da dobijem takav okus i takvu teksturu. Nakon traženja i traženja recepata ipak sam odlučila osmisliti sama svoj recept... I neka sam, jer su super!

Dakle, paleo burgeri s umakom od avokada i rikule.

Paleo peciva

Za nekih 10-ak kom, potrebni sastojci: 

  • 4 velike žlice pravog sezamovog brašna (ne ispadnu tako fini i dobre teksture kada ih se radi sa samljevenim sezamom)
  • 1 velika žlica pravog bademovog brašna
  • 2 velike žlice maka (ovo možete izostaviti, ali daju jako lijepu hrskavost)
  • 4 velike žlice tapioke
  • 1 velika žlica psyllium ljuskica
  • 2 veća ili 3 manja jaja sobne temperature
  • 1 velika žlica maslinovog ulja (probala sam i s maslacem i s kokosovim uljem i super je, ali mi je nekako s maslinovim najfinije)
  • pola male žličice sode bikarbone
  • pola male žličice jabučnog octa ili limunovog soka
  • voda

Prvo pomiješati suhe sastojke ,umutiti jaja do pjenaste teksture i dodati masnoću pa to skupa uliti u suhe sastojke i onda sve dobro izmiješati. U malu šalicu staviti sodu bikarbonu i ocat ili limun i promiješati (zapjenit će se) i to dodati u smjesu i opet promiješati.

Nakon sto je sve dobro izmiješano dodavati vode cca 100ml dok ne dobijete onako gustu, ali ipak tekuću smjesu (kao za palačinke). Staviti u kalupe za muffine i peci na 190 stupnjeva 20-25min (sve ovisi o jačini pećnice )

p.s. možete staviti i nagrubo sjeckane sjemenke buče ili suncokreta za dodatnu hrskavost!

Super je što se ova peciva izvrsno slažu i sa slanim i sa slatkim. Jako ih volim ? 

Burgeri

Potrebni sastojci: 

  • 1/2 kg junetine (odite u mesnice izaberite si lijepi komad junećeg mesa i neka vam izmelju pred vama, tako ste sigurni da jedete 100-postotno meso)
  • 2 manje mrkvice
  • 1 komadić celera
  • 1/2 peršina (korijen)
  • 1/2 glavice crvenog luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 3 velike žlice bućinog brašna (možete staviti i mljevene sjemenke suncokreta ili sezama, a pravo bućino brašno ima za kupiti na placu i to poprilično povoljno)
  • sol, papar i žličica origana (ako ne volite origano možete staviti neki drugi začin)

Sve dobro promiješati i rukama napraviti oblik loptica pa ih spljoštiti. Možete ih peci na dva načina - ili na teflon tavici ili u rerni samo ih onda morate okrenuti na pola pečenja.

Kako god da ih pečete, ispast će jako fini! 

Umak od avokada

1 zreli avokado staviti u posudu i zgnječiti vilicom, pošpricati s malo limunovog soka, posoliti i dodati dvije žlice kefira (ja sam radila s bademovim kefirom), dodati rikule po želji.

Razrezati pecivo, dodati umak, staviti burger pa opet umak i na kraju ostatak razrezanog peciva!

p.s. za LCHF verziju stavite u umak od avokada običan kefir ili kiselo vrhnje, a na burger još komad sira!

Dobar tek!

Moj komentar na sliku i dobiveni tekst je bio: „Gladna sam!!“

Ovo je prefino, zaista! Hvala Martina!

Objavljeno 28.02.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija