Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Juha od mrkve sa svježim sirom

juha mrkva

Nakon cijeloga dana i vjerojatno - uskršnjeg prežderavanja - za večeru si pripremite nešto laganije: jedan od prijedloga je sočna juha od mrkve sa svježim sirom. 

Sastojci: 

  • 2 žličice bučinog ulja
  • 500 g mrkve
  • 1/3 glavice luka
  • 300 ml vode ili pilećeg temeljca
  • 1 žličica ribanog đumbira
  • 80 g posnog sira

Zagrijte ulje u posudi u kojoj ćete kuhati juhu pa stavite na što sitnije nasjeckan luk da se malo zacakli. Potom dodajte na kolutove nasjeckanu mrkvu pa dinstajte 2-3 minute pa dodajte temeljac ili vodu i pustite da se krčka oko 20 minuta, koliko je mrkvi potrebno da omekša. Pred kraj dodajte đumbir i ostavite da se skuha do kraja.

Kad je juha gotova, skinite je s ploče i ostavite da se malo ohladi. Potom je istresite u blender i izblendajte do kremaste juhe. Potom sve vratite u posudu u kojoj se juha kuhala i ostavite da još malo prokuha. Kad istresete juhu u tanjure, dodajte po žlicu svježeg sira koji će dati svježinu i sočnost ovoj bogatoj juhi. Po želji u svaki tanjur možete dodati još malo bučinog ulja. 

Objavljeno 11.04.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija