Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Juha od mrkve i đumbira

juha od mrkve

Kada bih autoricu sljedećeg recepta trebala predstaviti u jednoj rečenici, napisala bih ovako: "Ivana Markanović je medicinska sestra zaljubljena u healthy lifestyle, teretanu, kuhanje i putovanja."

Sve bi vam iz toga bilo jasno: Ivana je pozitivna, otvorena, željna novih iskustava na svim poljima: od kulturoloških, do kulinarskih. A kad je netko takav, jasno vam je da u Ivaninoj kuhinji uvijek možete očekivati neku kreativnu i ukusnu divotu.

Danas mi je Ivana poslala 3 svoja recepta koje ću vam prenijeti u naredna tri bloga. 

Krenimo s juhom. 

U ovom slučaju to je juha od mrkve i đumbira

Za juhu za četiri osobe je potrebno:

  • 2 žlice maslaca
  • 2 cajne žličice usitnjenog i očišćenog đumbira
  • 700 gr očišćene i narezane mrkve
  • 200 grama očišćenog krumpira, narezanog na kockice
  • sol, papar
  • povrtni temeljac ili voda

Postupak:

U dubljoj posudi sam otopila maslac i dodala usitnjeni đumbir, pustila kratko da se prodinsta na laganoj vatri, nakon toga sam dodala mrkvu i krumpir i dinstala uz povremeno miješanje dok povrće nije omekšalo.

Kada je povrće omekšalo dodala sam povrtni temeljac, ostavila sam još neko vrijeme da se kuha (10-20) minuta.

Po želji začinite. Osobno sam dodala samo sol, papar i malo vegete. Nakon kuhanja, jednostavno sam sve ubacila u blender, izblendala i dobila savršenu ljutkastu povrtnu juhu.

Objavljeno 25.05.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija