Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Juha od hokkaido bundeve

hokkaido juha

Pisala sam već o nekim receptima s hokkaido bučom. Od namaza i brownieja do muffina rižota. Zapravo, iskreno, kako god je spremim, uvijek mi bude fina i jako je volim. Volim taj njen slatkasti okus i aromu koja grije. Danas vam pišem o juhi s hokkaido bučom. Jednostavna je i brzo gotova, a super će vas zagrijati u ove hladne dane. Recept je po ideji Maje Brekalo. 

Ovako ide u juhu: 

  • 1 veća glavica luka
  • 1 velika mrkva
  • 1 kg hokkaido buče, s korom
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 litra vode
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • začini: curry, kurkuma, sol
  • 3 žlice zobenih pahuljica
  • 2 žlice bučinih sjemenki
  • malo bučinog ulja

Povrće treba nasjeckati na sitno da se što brže i lakše skuha. Na maslinovom ulju treba malo zacakliti na sitno nasjeckan luk, pa potom treba dodati ostalo - mrkvu, buču, češnjak, začine, sol i vodu. Količinu vode određujete tako da voda prekrije sve povrće u posudi.

Pustite da prokuha pa dalje kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta, odnosno dok sve ne omekša. Tad na par minuta dodajte zobene pa sve skinite s vatre i ostavite da se malo ohladi.

Smjesu izlijte u blender. S obzirom na to da je vruća, ako imate, na blenderu ostavite otvoren onaj otvor za naknadno dodavanje stvari jer pri visokoj temperaturi može doći do porasta tlaka i prskanja smjese na sve strane. Vjerujte mi na riječ, to ne želite doživjeti.

Kad se sve izblendalo, vratite u posudu u kojoj se kuhalo i prokuhajte još malo. Ako je juha pregusta dodajte vode i dobro promiješajte.

Po vrhu pospite malo bučinih sjemenki i bučinog ulja. I to je to. Izvrsna juha za hladne zimske dane.

 

Objavljeno 20.12.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija