Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Juha od hokkaido buče s bademima

hokkaido juha

Treba vam neka zdrava i brzo gotova juha? Jesen je savršeno godišnje doma za niz finih i kremastih juha od različitih buča koje se šarene po tržnicama. Ja najviše volim hokkaido buču pa onda, osim što je kao slasticu ispečem ili skuham kao prilog, ona ponekad završi i u juhi. 

Za vikend sam imala goste, pa je juha od hokkaido buče bila jedno od jela. No, s obzirom na njezin bogat nutritivni sastav, ova juha može biti i snack kojeg ćete pojesti primjerice između ručka i večere ili kad želite nešto fino što će vas zgrijati u ovim sve hladnijim danima. 

Sastojci: 

  • 1 srednje velika hokkaido buča
  • 2 žlice listića svježeg peršina
  • 2 žlice kokosovog mlijeka
  • 3 žlice badema

Hokkaido buču sam oprala, prerezala na pola, žlicom izdubila unutrašnjost, pa meso narezala na kockice i stavila kuhati. Dok se kuhala sam peršin i bademe narezala na sitno. Kad je buda kuhana, procijedila sam je tako da je u njoj ostalo malo vode. Štapnim mikserom sam smjesu izmiksala dok se nisu svi komadići buče razbili. Ako vam je juha pregusta, dodajte malo vode. Dodala sam peršin pa ponovo sve promiješala. Izlila sam juhu u posudice i u svaku posudici dodala malo manje od žlice kokosovog mlijeka i 1 žlicu nasjeckanih badema i gotovo!

Napomena: Kokosovo mlijeko razlikujte od kokosove vode. Naime, mlijeko je jako gusto (poput vrhnja) i najčešće se prodaje u limenkama, poput primjerice pelata. Kokosova voda se prodaje u tetrapacima, poput drugih vrsta mlijeka. 

Objavljeno 24.11.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija