Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Jednostavno - ljubav: Losos u povrću

Vikend na moru treba završiti - morski. Osim toga, postoji neki šarm koji tržnice i ribarnice imaju, a riječka ribarnica je bez sumnje jedna od najljepših u kojima sam bila. Za one koji ne znaju, radi se o spomeniku kulture pa kad uđete u nju - na tren možete pomisliti da ste ušli u neku galeriju. Zapravo, ona to i jest - galerija ribe. Na samom pročelju zgrade se nalaze kamene ribe, rakovi, školjke... A kad uđete, ne možete izaći praznih ruku. 

Dakle, da vikend ugođaj bude potpun, a nepce zadovoljeno kvalitetom i voljenim okusima, losos je jučer bio moj izbor. Iskreno, da trebam birati 5 namirnica koje moram jesti svaki dan, on bi zacijelo bio na popisu. Usput, priprema lososa je - najjednostavnija na svijetu! Jedino sto možete pogriješiti jest da ga prepečete i isušite. Ali ako ste jako gladni, onda ćete gledati u njega dok se peče i prepoznati pravi trenutak. 

Ljubav prema lososu rado dijelim i s ljudima koje volim, pa svi zajedno uživamo u punoći njegovog okusa, u aromi, u načinu na koji se ova vrhunska namirnica topi u ustima. Tako je bilo i jučer. Večernje odgađanje povratka u Zagreb, produljeno je lososom s povrćem. Jednostavno, brzo gotovo i fino. I - zdravo! 

Sastojci (za 2 osobe)

  • 2 filea lososa (oko 400 g)
  • 1 tikvica
  • 150 g cherry rajčica
  • 10-ak maslina
  • začinsko bilje

Zagrijala sam pećnicu na 180 stupnjeva. Na papir za pečenje sam stavila losos i začinsko bilje, tikvicu narezanu na kolutove, prepolovljene cherry rajčice i masline. Protvan sam poklopila i stavila da se peče (i upari) nekih 20 minuta, a onda sam otklopila i ostavila jos 10-ak minuta da se malo zapeče. I to je to. 

Nakon ovakvog obroka, sve je lakše i ljepše. Čak i povratak u stvarnost ;)

Objavljeno 24.08.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija